четвер, 24 жовтня 2019 р.

Семінар бібліотечних працівників міста

24 жовтня 2019 року в Стрийській МЦБС відбувся семінар на тему: "Бібліотеки  міста в реаліях сьогодення: індивідуалізація і свобода". В програмі семінару:
- слово директора про партнерство, співпрацю, запуск та реалізацію нових проектів;


- якісні бібліотечні послуги, їх адресність - запорука успішної діяльності бібліотечних установ;
- мультимедійна презентація, яку представила провідний методист Валентина Баранюк.
Вона розповіла про широкий спектр  безкоштовних послуг, які громада міста отримує в бібліотеках Стрийської МЦБС та надала консультацію про проведення цікавих інтерактивних заходів для різних вікових категорій користувачів.


       Цікавим моментом презентації  було ознайомлення бібліотечних працівників зі станом  бібліотечного обслуговування в Україні (наведена статистика як змінювалась кількість бібліотек, починаючи з 1992 р.). Корисною була інформація про нові терміни в бібліотечній роботі, такі як:"центеніали", партисипативні технології в бібліотеці", тощо.


Жвавим обговоренням завершився цикл мультимедійних презентацій 
"Пропоную свій досвід":


- "Дитяча бібліотека - територія безпеки, психологічного та творчого підходу (Проць Н., бібліотекар бібліотеки- філії № 4);


 "Пункт європейської інформації ЦМБ ім.М.Шашкевича - інформаційний провідник в європейських питаннях (Ланкевич У., провідний бібліотекар ЦМБ);


 "Бібліотека, як центр соціальної та дозвіллєвої активності мешканців мікрорайону" (Котик О., провідний бібліотекар бібліотеки-філії №3)


А на завершення семінару бібліотечним працівникам була запропонована  костюмована екскурсія містом,яку провів громадський діяч-голова громадських організацій при Стрийській РДА Юрій Комарницький.








Немає коментарів:

Дописати коментар