четвер, 22 березня 2018 р.

СУЧАСНЕ БАЧЕННЯ ЯКІСНОГО БІБЛІОТЕЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

22 березня в ЦБ ім.М.Шашкевича відбувся семінар бібліотечних працівників шкільних бібліотек, бібліотек профтехучилищ та публічних бібліотек міста.


            В програмі семінару - питання бібліотечного обслуговування,  професійні ідеї, сучасні проекти, про які розповіла провідний методист Стрийської МЦБС В.Баранюк. В своєму виступі  вона наголосила на основних інноваційних формах бібліотечного обслуговування та дала методичні рекомендації.



Семінар проходив в невимушеній, доброзичливій атмосфері, яку створив зарядний пристрій:


          Досвідом про сучасні орієнтири дитячої бібліотеки в обслуговуванні підростаючого покоління поділилась Н.Хома, зав.філією № 4.

   "Бібліотечні послуги - в дії"- таку назву мав виступ зав. відділом обслуговування ЦБ ім.М.Шашкевича Н.Черепанин.



        Про систему довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів, як складової іміджу бібліотек розповіла провідний бібліограф ЦБС О.Шейгец. 
                                                       
   Під час семінару було проведено бліц-опитування бібліотечних працівників "Моє літературне відкриття". 
      Позитиву додав перегляд жартівливих сценок бібліотечного обслуговування "Впізнаємо себе".
       Підсумовуючи роботу семінару В.Баранюк зазначила, що сучасний бібліотекар  повинен слідкувати за змінами, які відбуваються в суспільстві, вміло поєднувати сучасні інноваційні технології з традиційними формами бібліотечного обслуговування. "Кожен бібліотекар - це господиня бібліотеки, кожен читач - довгоочікуваний гість" - це має бути основою в бібліотечному обслуговуванні. 



Немає коментарів:

Дописати коментар