середу, 10 липня 2019 р.

ЗНОВУ НАВЧАЄМОСЬ

На базі  Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки за сприяння Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX відбувся практикум "Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Львівській області". Захід відбувся у рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС).





Під час заходу бібліотечні працівники навчались ефективно взаємодіяти із ЗМІ, залучати нову аудиторію, інформувати про процеси децентралізації, підвищувати обізнаність громадян та їхнє розуміння реформи місцевого самоврядування.
Хочемо поділитись деякими бібліотечними напрацюваннями після практикуму. Важливо подавати інформацію з питань реалізації реформ для широкого загалу. Для цього в повній мірі використовуємо бібліовітрини Центральної міської бібліотеки ім.М.Шашкевича, де подається інформація для громади міста з різноманітних питань: від проектів, реалізованих в місті до літературних новинок. А загалом, це і реклама наших бібліотечних установ та їх послуг, які є безкоштовними. Цікавим інформаційним майданчиком для проведення дозвілля дітей і підлітків у літній період став бібліомайданчик «Літо+», який працює в Центральній дитячій бібліотеці ім. В.Стефаника. Бібліотечні працівники залучають дітей до цікавих ігор, вікторин, знайомлять з книгами, письменниками, проводять інтерактивні розваги в мультимедійному центрі «Долонька добра». Це стало можливим завдяки ефективній взаємодії органів місцевого самоврядування, відділу освіти Стрийського міськвиконкому, ЗОСШ міста та місцевого ТРК «ЛАН», що висвітлено в наступному відеосюжеті :


Скачати відео

Хочеться відмітити співпрацю з Департаментом соціального захисту ЛОДА. Завдяки мікропроекту «Книга, яку читають незрячі» Центральна дитяча бібліотека ім.В.Стефаника отримала 10 примірників книг шрифтом Брайля на суму 1670 грн. Відеосюжет  ТРК «ЛАН» :
Скачати відео

  В місцевому часописі «Гомін волі» за 26 січня 2019 р. була надрукована стаття «Книга, яку читають незрячі».
Завдяки тісній співпраці з органами місцевого самоврядування відбувся ремонт приміщення, заміна електропроводки, вікон та встановлення решіток на вікнах, проведення інтернету в бібліотеку філію № 4. Це дало змогу здобути перемогу в VIII Конкурсі  проектів громад  БФ «Рідня» і почати реалізацію проекту «Дитячий кінозал в бібліотеці» (травень 2019 р.). Мета проекту "Дитячий кінозал у бібліотеці" - залучення підростаючого покоління до читання через безкоштовний показ фільмів українського та світового кіномистецтва, допомога в освоєнні шкільної програми та  організація дозвілля дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар